Vistent kopen? Dit zijn de beste vistenten van 2024

Een beetje karpervisser is wel eens een keer gaan nachtvissen. In dit geval is een vistent geen overbodige luxe! Een bivvy, of karpertent zorgt ervoor dat je er lekker droog bijzit en geen last hebt van ongedierte, kou of regen.
beste vistent

Het is waarschijnlijk geen onbekend beeld: Langs het water een of meerdere visserstentjes zien staan. Deze vistenten zijn hoogstwaarschijnlijk van karpervissers. Nachtvissen is namelijk een super toffe bezigheid. Je bent aan het kamperen en vissen in een. En een beetje fatsoenlijk ‘onderdak’ hoort hier natuurlijk bij.

De beste vis tent kopen

Kortom: de beste vistent is de tent die zorgt voor het meeste comfort en gebruiksgemak. De kwaliteit is natuurlijk ook heel belangrijk, omdat je er wel droog bij wil blijven zitten. We helpen je graag een beetje op weg met deze moeilijke keuze. Dit is een kleine opsomming van de beste vistenten van het moment:

Fox vistent Brolly

Wil je graag gaan karpervissen, maar ga je niet overnachten? Dan is deze Fox Easy Brolly precies het soort tent waar je naar zoekt. Dit is een kwalitatief hoogwaardige tent voor korte tripjes aan het water. De tent staat stevig en is onwijs snel op te zetten. Daarnaast is deze Brolly 100 procent waterdicht. Ideaal voor als het onverhoopt gaat regenen! Deze tent is perfect voor als je beschut wil zitten tijdens het vissen, maar niet van plan bent om te gaan kamperen.

Bekijk de Fox Easy Brolly bij onderstaande webshop(s):

€139,40
op voorraad
Bol.com

JRC Defender Bivvy

Wil je toch lekker een nachtje doorhalen? Dan is deze betaalbare vistent van JRC er een waar je onbezorgd de nacht in kan doorbrengen. Dit is een relatief goedkope vistent. Zeker als je kijkt naar wat je allemaal aan opties krijgt. Zo is de JRC Defender Karper vis tent voorzien van afgeplakte naden, een luifel voor de ingang, tweezijdige ingang, ventilatieopeningen met muggengaas en een oprolbare voorzijde. Je krijgt heel veel tent, voor relatief weinig geld. Daarnaast is de tent ook nog eens makkelijk op te zetten. Zo kan je zonder al te veel moeite ook genieten van het vissen. Daar kom je tenslotte voor!

Bekijk de vistent van JRC bij onderstaande webshop(s):

Sonik AXS Camo

De Sonik AXS Camo is een vistent uit de hogere prijsklasse, maar dat is deze tent ook meer dan waard. Deze stoere, karpervistent is niet alleen water- en winddicht, maar is ook ultrasnel te installeren. De ruimte intern is maximaal dankzij de platte achter- en zijkant van de tent. Je kan hier gemakkelijk je stretchers en visspullen in kwijt. Zowel de voor en achterzijde van de tent zijn voorzien van muggengaas en de deur valt op twee manieren te open. Ga jij een nachtje vissen met je maat? Dan voel je je in deze tent zeker weten thuis. Ideaal voor als je even wil ontspannen aan de alledaagse drukte.

Bekijk de Sonik AXS Camo bij onderstaande webshop(s):

Vis tenten: Brolly’s en Bivvy’s

Er zijn een tal van verschillende soorten vistenten op de markt. Het kleinste soort vistent noem je een Brolly. Deze heeft weer wat weg van een visparaplu of pop-uptent, maar dan met speciale windschermen zodat je toch goed beschut zit. Een bivvy heeft het meeste weg van een ‘echte’ tent. Bivvy’s zijn groter en deze vistent is voor 2 personen. Een vistent die 2 persoons is vanzelfsprekend ruimer. Je hoeft hier natuurlijk niet perse met zijn tweetjes in te slapen, maar het kan ook handig zijn om al je spullen in de tent op te bergen. Als je gaat nachtvissen heb je namelijk ook vaak de nodige kampeerspullen bij je en die kan je niet zomaar buiten laten staan. Een vis tent met 2 persoons ruimte is dan uitermate geschikt om er droog en ruim bij te blijven zitten, maar toch je spullen veilig ‘binnen’ te houden.

Waar moet ik op letten als ik een vistent wil kopen?

Als je een vis tent gaat kopen, dan moet je vooral letten op de hoeveelheid ruimte die je nodig denkt te hebben. Een stukje gebruiksgemak is natuurlijk ook belangrijk. Tenslotte is het niet de bedoeling dat je een halve dag alleen maar bezig bent met een tentje op te zetten. Zoek je een iets makkelijker te gebruiken karper vis tent? Dan is een pop up vis tent of een Brolly misschien een betere optie dan een uitgebreide, luxe 2 persoons vistent. Let op: een vistent die 1- persoons is, is wellicht makkelijk te installeren, maar je hebt veel sneller last van ruimtegebrek. Zo een tent is in ieder geval niet geschikt voor met zijn tweetjes.

vistent kopen

Wat neem je in overweging bij aanschaf van een vistent?

  • Hoeveel nachten ga je blijven?
  • Met hoeveel personen ga je nachtvissen?
  • Hoe gemakkelijk is de tent op te zetten?
  • Hoe zwaar is de tent in zijn totaal?
  • Wat is het transportformaat?
  • Wat wil je allemaal voor een extra’s hebben (denk aan raampjes, ventilatengaten, muggengaas enzovoorts)
  • Hoe zit het met de kwaliteit van de tent?

Waar kan ik de beste vistenten vinden?

Een goede vistent vind je vanzelfsprekend bij de hengelsportwinkel. Zoek je een fijne, doch goedkope vistent? Dan is het fijn om te weten dat je bij Decathlon ook een vistent kan kopen. Een vistent van Decathlon is vriendelijk geprijsd, maar meestal van uitstekend materiaal. Dit is perfect voor als je af-en-toe een nachtje wil gaan karpervissen of nog aan het uitzoeken bent of dit wel iets voor je is. Zoek je een echt uitgebreide Bivvy? Dan kan je beter bij de gespecialiseerde winkels gaan kijken. Hier krijg je ook passend advies over wat het beste bij je past en hoe je de tent snel kan plaatsen. Bij de hengelsportwinkel kan je ook direct de nodige kampeerspullen vinden. Wat dacht je van een sterke rodpod met beetmelder? Of een fijne stretcher voor de nacht? Zo heb je in een klap alles in huis om je nachtvistripje een daverend succes te maken.

Veelgestelde vragen over de vistent