Streetfishing: wat is straatvissen en welke streetfishing hengel is het beste

Streetfishing is letterlijk vertaald ‘straatvissen’. Deze manier van vissen is een ware hype aan het worden. Doe je aan streetfishing? Dan ga je vissen in stadssingels en grachten. Hier vind je baars en snoekbaars. De voornaamste vissoorten die er worden gevangen als je aan straatvissen doet.

Streetfishing is een actieve manier van vissen. Je beweegt jezelf langs de waterkant met je hengel, schepnet en tasje met kunstaas. In een stad kan je zelf meerdere visplekken vinden. Mobiliteit is met straatvissen dus heel belangrijk, omdat je in korte tijd meerdere hotspots aan probeert te doen.

Wat voor een gebruik je hengel voor streetfishing?

Zoals hierboven al aangegeven is de streetfishing uitrusting vooral gericht op mobiliteit. Een lichte hengel met molen is dus een must als je gaat straatvissen. Op straat heb je nu eenmaal minder de ruimte dan op een groot grasveld of verlaten waterkant. Het beste kies je voor een dropshot hengel van tussen de 180 en 240 cm lang. Het werpgewicht ligt tussen de 1 en 15 gram. Je spinmolentje hoeft daarnaast ook niet te groot te zijn. Zorg ervoor dat de streetfishing hengel delicaat genoeg is om lichte aanbeten te registeren.

Waar kan je straatvissen?

Straatvissen doe je in de stad. In de meeste steden kan je dan ook genoeg water vinden waar je deze toffe visserijsoort op kan uitoefenen. Het voordeel van deze wateren is dat er eigenlijk nauwelijks op gevist wordt. Je kan er dus in alle rust een hengeltje uitgooien. Zit er op de plek onvoldoende vis? Geen nood! Want in een stad vind je meestal een tal van toffe plekken die ook nog eens dicht op elkaar zitten.

Goede plekken in de stad om te vissen zijn:

  • Grachten
  • Singels
  • Boten
  • Meerbalen
  • Bruggen
  • Steigers
  • Damwanden

Op deze plekken vind je vaak grote hoeveelheden baars en snoekbaars. Kortom: er is meer dan genoeg reden om in je eigen stad eens een lijntje uit te gooien. Wie weet wat je ineens binnenhaalt?

Aas

Straatvissen doe je met kunstaas. Gelukkig is er op het gebied van streetfishing genoeg passend, kunstaas te krijgen. Zorg ervoor dat je genoeg kan variëren met je aas. Kijk naar verschillende maten, vormen en kleuren. Rubber kunstaas van ongeveer 5 centimeter lang doen het goed bij de stadse roofvisjes. Let er wel op dat je licht blijft vissen. Iets wat onwijs belangrijk is als je aan streetfishing doet.

Streetfishing uitrusting: de beste straatvis-artikelen

Wil je graag weten weten artikelen je niet mag missen als je gaat straatvissen? We hebben een paar van de beste streetfishing items voor je op een rij gezet.

X2 Schepnet

Dit speciale X2 Schepnet is makkelijk mee te nemen. Iets wat onlosmakelijk verbonden is met alles waar streetfishing voor staat. Dit schepnet is licht, gemakkelijk in gebruik en daarnaast ook nog eens sterk genoeg om de grote jongens binnen te halen.

Westin W3 Vertical Jigging-T

De Westin W3 Vertical Jigging-T is gemaakt voor straatvissen. De hengels is 185 cm lang en gemakkelijk mee te nemen. Ook als je van hotspot, naar hotspot reist. De korte transportlengte maakt het een stuk makkelijker om je hengel en andere visspullen mee te nemen.

MacGyver streetfishing set

Zoek je eerder naar een totaalpakketje? Dan is MacGyver streetfishing hengel set zeker iets voor jou. De set is geschikt voor ervaren, maar ook beginnende streetfishers. Dit komt mede omdat de set geschikt is voor kleinere vissen, maar ook omdat je in deze viskoffer al bijna alles vindt wat je nodig hebt om de (kleinere) stadsvissen aan de haak te slaan.

Veelgestelde vragen over streetfishing