roze vishengel

Roze vishengel kopen? De leukste roze vishengels!

Sportvissen wordt steeds populairder onder de vrouwen. Sterker nog: het aantal vissende vrouwen is fors toegenomen. In 2020 kon Nederland maar liefst 470.000 vissende vrouwen. Dit is ruim 170.000 meer dan in 2017. Ook meisjes gaan vissen steeds leuker vinden. In 2020 waren er maar liefst 330.000 vissende meisjes van onder de 15 jaar oud. Een stijging van maar liefst 105.000 ten opzichte van 2017. En wat kan er dan niet op je verlanglijst missen? Een roze vishengel kopen! Dit zijn de leukste, roze vishengel voor jezelf, partner of dochter.
Sportvissen wordt steeds populairder onder de vrouwen. Sterker nog: het aantal vissende vrouwen is fors toegenomen. In 2020 kon Nederland maar liefst 470.000 vissende vrouwen. Dit is ruim 170.000 meer dan in 2017. Ook meisjes gaan vissen steeds leuker vinden. In 2020 waren er maar liefst 330.000 vissende meisjes van onder de 15 jaar oud. Een stijging van maar liefst 105.000 ten opzichte van 2017. En wat kan er dan niet op je verlanglijst missen? Een roze vishengel kopen! Dit zijn de leukste, roze vishengel voor jezelf, partner of dochter.

De beste roze vishengels van het moment:

Ik heb lang nagedacht over hoe ik dit artikel zou schrijven. Tenslotte houdt niet ieder meisje per definitie van roze. Om deze reden heb ik besloten om er een persoonlijke draai aan te geven. Niettemin omdat ik zelf een vrouw ben die van vissen houdt. Net zoals menig ander ben ik begonnen met een standaard, bamboehengel. Roze hengels waren toen nog lang niet zo populair. Dit zal mede te maken gehad hebben met het feit dat vissen destijds nog overwegend voor jongens en mannen was. Jammer, want anders had ik er ook op jonge leeftijd zeker een gehad. Tenslotte ben ik dan wel weer een ‘meisje’ dat van roze en van de vissport houdt.

Het aanbod aan roze vishengels is enorm beperkt. We hebben deze roze vishengels gevonden:


Vissende vrouwen tomboys?

Het is dan ook zeker niet gezegd dat vissende vrouwen per definitie tomboys zijn. Sterker nog: ik vind het wel iets hebben. Een voorheen zo typisch mannelijke sport, omlijsten met een vrouwelijk randje. Kudos voor de vrouwen die volledig gemanicuurd, met een vishengel van roze aan de waterkant zitten. Het geeft het geheel (al zeg ik het zelf) iets extra stoers.

Waarom zou je een roze vishengel kopen?

Een roze vishengel heeft natuurlijk geen enkel effect op je viskwaliteiten. Je hoopt een roze hengel dus puur voor jezelf, omdat het er leuk uitziet. Misschien omdat je jezelf met een roze hengel duidelijk onderscheidt tussen al dat mannengeweld langs de waterkant? Kies maar uit. Als iemand aan mij zou vragen waarom ik in hemelsnaam een roze vishengel zou kopen dan is het antwoord dan ook duidelijk: omdat ik het leuk vind staan. Sterker nog: als het aan mij ligt is al mijn visgerei roze. Het valt tenslotte wel lekker op. Een roze vishengel, viskoffer, rodpod en tentje langs de waterkant. Het maakt dus niet uit of je een roze karperhengel, vaste hengel of spinhengel hebt. Als de kwaliteit van de hengel goed is, dan maakt de kleur dus geen verschil. Dus waarom zou je geen roze vishengel kopen? Als je het een leuke kleur vindt tenminste.

Roze vishengel kopen? De beste hengels van het moment

We vallen dus ook maar met de deur in huis. Welke roze vishengels zijn goed genoeg om lekker mee te vissen? Het aanbod is tenslotte nog altijd schaarser dan de ‘standaard’ kleuren hengels. Het kan dus lastiger zijn om een een kwalitatief hoogwaardige, roze hengel te vinden. Geen enkel probleem! Want wij hebben de beste roze vishengels al voor je op een rijtje gezet:

Shakespeare Cosmic roze spinhengel

Deze roze vishengel is 2-delige, glasvezel hengel is precies wat we bedoelen met de perfecte combinatie tussen leuk en goed. Met deze hengel vang je karpers en roofvissen. Ideaal voor wanneer je een allround visser bent. Het compacte formaat en lichte gewicht van de hengel maakt deze ook nog eens prima te hanteren door de jongere vissers. Kortom: De Shakespeare Cosmic spinhengel is een aanrader als je op zoek bent naar een roze hengel van hoogwaardige kwaliteit.

Bekijk de roze Shakespeare Cosmic spinhengel bij onderstaande webshops:

Ultimate Lady Adventure roze karperhengel

U wil roze? Dan krijg je roze! Deze hengel is speciaal gemaakt voor de vrouwelijke karperhengel. Dat wil echter niet zeggen dat ze onderdoet voor de ‘standaard’ tegenhangers. Deze roze vishengel is door de zachte demping uitermate geschikt voor het drillen van karpers. De Ultimate Lady Adventure is een roze vishengel met molen en circa 360 lang. De geleideogen zijn groot, waardoor je vislijn niet snel last krijgt van wrijving. Wil je gezien worden langs de waterkant en ook nog eens een paar grote jongens binnenhalen? Dan kan deze hengel zeker niet aan je visuitrusting ontbreken.

Bekijk de roze Ultimate Lady Adventure bij onderstaande webshops :

LFT Trendy Fishing

We hebben het op het moment voornamelijk gehad over roze de werphengel, maar wat als je jonge dochter nu graag wil gaan vissen en een roze hengel zoekt? De LFT Trendy Fishing is een roze vaste stok van vier meter lang. Daarnaast wordt deze hengel geleverd met een starter set, zodat ook de jongste vissertjes gelijk kunnen beginnen met vissen. De vaste stok is geschikt voor het vissen op witvis. Het gewicht van 85 gram maakt deze hengel gemakkelijk te hanteren. Ook door de jongere, stoere meiden.

Bekijk de roze LFT Trendy Fishing bij onderstaande webshops :

Roze vishengel en visspullen

Wil je nu nog meer roze visgerij? Dat is natuurlijk ook geen probleem. Dankzij de toename van vissende vrouwen, worden roze visspullen ook steeds meer verkocht. Zo zijn er roze viskoffers, roze tentjes, roze boilies en met een beetje zoeken vindt je vast een leuk, roze stoeltje om het setje compleet te maken. Vind je roze helemaal niets? Dan kijk je natuurlijk verder. In onze uitgebreide koopgids vind je een tal van (niet roze) vishengels waar je uit kan kiezen.

Veelgestelde vragen over roze vishengels