Powerbait is een van de meest gebruikte aassoorten voor tijdens het forelvissen en hoewel iedereen over Powerbait praat als aassoort; het is feitelijk gezien foreldeeg en Powerbait is de naam van het bedrijf die dit hoogwaardige kunstaas voor forelvissen verkoopt. Waaronder Troutbait. Powerbait Troutbait is dan ook waar we vandaag mee aan de slag gaan. Hoe gebruik je het en waarom is Powerbait zo onmisbaar voor tijdens het forelvissen?
Powerbait gebruik je door een beetje aas uit het potje te pakken, dit tot een balletje te rollen en de haak in het aas te drukken. Het bovenste deel van je balletje Powerbait rol je tot een puntje over de haak en de onderkant druk je plat tot je het op een soort van eendenvoetje lijkt. Je gebruikt Powerbait als je wil gaan forelvissen met een dobber of buldo. Met een dobber kan je de Powerbait lekker langzaam door het water bewegen. Doe je dit te snel? Dan heeft de vluchtige forel geen tijd om het aas te pakken. De geur en kleur van Powerbait is waar een forel zich onwijs door aangetrokken voelt. Felle kleuren Powerbait doen het bijna altijd goed op forelvijvers. Ook wilde forellen zijn gek op de het visuele en geurige karakter van de diverse soorten Powerbaits.
Forelvissen met Powerbait. Zo gaat dit in zijn werk
De hoeveelheid Powerbait die je nodig hebt, hangt af van de grote van je haak. Het is een misverstand dat het aas de hele haak moet verbergen. Deze mag best wel een klein beetje zichtbaar zijn. Je kan verschillende vormen waar je het Powerbait in kan kneden. De bekende ‘duckfeet’ hebben we hierboven al omschreven. Met de ‘wokkel’ begin je op dezelfde manier, maar draai en vorm je het deeg als het ware tot een propeller waardoor het aas onder water gaat draaien. Heb je geen zin moeilijk te doen? Dan is een foreldeeg vormer ook prima om te gebruiken om je Powerbait de juiste vorm te geven. Houd het aas onder water altijd in beweging. Alleen zo zal de forel getriggerd worden om aan te bijten. Tenslotte is de forel een roofvis die gek is op levende, kleine waterbeestjes en prooivisjes.
Welke kleur Powerbait voor forel
Powerbait is verkrijgbaar in verschillende geuren en kleuren. Net zoals foreldeeg kan je Powerbait met of zonder glitters te krijgen. De kleur die je kiest hangt mede af van het weer. Is het zonnig? Dan hebben felle, reflecterende kleuren en glitters het meeste effect. De weerkaatsing van het zonlicht op de kleuren en glitters zorgen ervoor dat er een mooie sprankeling door het water gaat. Dit maakt het aas opvallend. De bijkomende, sterke geur die je gekozen Powerbait op het water afgeeft zorgt ervoor dat het aas onweerstaanbaar is voor een roofvis als de forel. Dit zijn diverse kleuren Powerbait en wanneer je deze het beste kan gebruiken.
Powerbait met glitters
Powerbait met glitters is onmisbaar voor tijdens het forelvissen. De glitters lijken op schubben van een prooivis en de lokstoffen geven een unieke geur af op het water. Hier wordt het aas alleen maar aantrekkelijker. Op zonnige dagen vergroot Powerbait de pakkans aanzienlijk. Het aas is tenslotte niet te missen en te weerstaan voor een jagertje zoals de forel.
Berkley Powerbait Glitter
Berkley Powerbait is al jaren een vooraanstaand merk op het gebied van forelaas. Met ontelbare soorten kleuren, geuren en aantrekkelijke extraatjes weet je zeker dat de forel wordt getriggerd. Het foreldeeg uit deze uitgebreide Troutbait Select Glitter- lijn is hier geen uitzondering in. Je kan variëren tussen verschillende kleuren en kleurcombinaties. Alle soorten Troutbait hebben hun eigen unieke en natuurlijke geur. Dit zal de forel uiteindelijk verder stimuleren tot aanbeet, zodat jij de vis snel aan de haak kan slaan.
Powerbait voor in troebel water
Als het veel heeft geregend kan het viswater troebel worden. Dit heeft als direct gevolg dat de forel het aas minder goed kan zien. Je kan natuurlijk denken dat je in zo een geval vooral met felle, bijna lichtgevende kleuren moet gaan vissen. Dit is echter niet altijd het geval. Donkere kleuren zijn op de bewolkte dagen ook een uitstekende optie om mee aan de slag te gaan. De forel ziet in dit geval de schaduw van het aas en zal daar sneller weer op afkomen.
Berkley Troutbait Biodegradable
Simpel, maar toch zo effectief. Deze bruine foreldeeg van Berkley is vrij van alle poespas. Ideaal voor op de donkere, regenachtige dagen en op troebel water. Het deeg is kneedbaar en gemakkelijk in gebruik. Prachtig in zijn eenvoud. Natuurlijke kleuren Powerbait zijn onmisbaar als je gaat forelvissen.
Gemengde kleuren Powerbait
Menig professioneel sportvisser heeft sowieso de kleuren zwart, wit en groen in de viskoffer zitten. Met deze kleuren vang je altijd wel forel. Je kan de kleuren eventueel combineren, maar er zijn ook aantrekkelijke kleurcombinaties te krijgen die je kan gebruiken. Je kan zelf experimenteren met verschillende kleuren Powerbait, of kant-en-klare potjes kopen.
Berkley Troutbait Select Glitter Turbo
Dit deeg omvat eigenlijk alles wat je als forelvisser nodig hebt. Deze specifieke Turbo TroutBait heeft twee kleuren. Wit en groen. Toevallig zijn dit twee tinten waar de forel meestal wel warm voor loopt. Daarnaast is de lokstof afgifte maar liefst 42 procent sterker dan de normale Powerbait. Kortom: wil je snel succes? Dan is Berkley Troutbait Select Glitter Turbo het ideale forelaas voor zowel actieve, als passieve forelvissers.
Powerbait: er is geen echte pasklare uitleg voor
Ondanks de bovengenoemde richtlijnen is het vooral uitproberen met welke soort Powerbait je gaat scoren. Zelfs in dezelfde vijver, hapt niet iedere vis in hetzelfde aas. Zo laat de ene forel zich afschrikken door opvallende kleuren. Meestal worden deze vissen wel weer sneller gestimuleerd door een sterke geur. Powerbait met knoflook, bijvoorbeeld. Ga je voor het eerst Powerbait kopen? Houd het dan in de eerste instantie bij de kleuren wit, zwart en groen. Je kan altijd nog uitbreiden. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van of er misschien ergens Powerbait in de aanbieding is. Het is namelijk niet het goedkoopste kunstaas wat je kan krijgen. Toch is het leuk om meerdere soorten forellendeeg bij de hand te hebben. Zo kan altijd en wanneer je maar wil variëren. Je zal zien dat ook de vangkans een stuk groter is, omdat je meerdere vissen tegelijk aanspreekt en er vast wel een trek heeft in het aas dat je te bieden hebt.
Hoe moet je Powerbait aan de haak doen? Powerbait kneed je zelf om de haak in een soort van eendenvoetje of propeller. Deze vorm geeft het aas de actie om het aantrekkelijk te maken voor forel. Je kan het deeg ook vormen met een speciale foreldeeg vormer.
Welke kleur Powerbait kan ik het beste gebruiken? Hier is geen echt pijl op te trekken. De ene vis is de andere niet. Toch zweren de meeste forelvissers bij de kleuren wit, blauw, groen en zwart. Dit zijn onmisbare kleuren Powerbait, omdat je hier eindeloos mee kan combineren.
Hoe moet ik forelvissen met Powerbait? Forelvissen met Powerbait doe je dikwijls op een forelvijver. Deze vissen worden dikwijls bijgevoerd met pallets en Powerbait wordt dus standaard gezien als smakelijk hapje.