Meerval hengel kopen? Alles over deze speciale vishengel

Meerval vissen wordt steeds populairder. Deze monstervis zien we dan ook steeds vaker in Nederlandse plassen en rivieren. Gezien het formaat van deze vis is het logisch dat je hier een oersterke hengel voor nodig hebt. Wil je een meerval hengel kopen? Hier vertellen we alles over deze speciale vishengel.
meerval hengel

Meervalvissen kan je doen vanaf de kant of vanuit een boot. Voor de lengte van de meerval hengels geldt dezelfde regel als met iedere andere hengel: sta je op een boot dan kiest je voor een korte hengel, vis je van de kant? Dan is een langere hengel beter om ver te kunnen werpen.

Welke meerval hengel kopen?

Wat voor een meervalhengels kan je krijgen en waar moet je op letten? We hebben een paar van de verkrijgbare meerval hengels voor je op een rij gezet.

Madcat meerval hengel

De Madcat Whit Belly Cat is een boothengel voor het vissen op meervallen. De hengel is maar 1.80 m lang en heeft een werpgewicht van tussen de 50 en 125 gram. De hengel heeft zeven geleideogen en heeft een verkorte grip en metalen ring aan het uiteinde om deze te borgen als de hengel onverhoopt overboord valt.

Bekijk de Madcat Whit Belly Cat bij onderstaande webshop(s):

Black cat hengels

Als je op meerval vist vanaf de kant dan is het belangrijk dat je een hengel hebt waar je diepe wateren mee kan bereiken. Je hebt dus een stevige hengel met een groot werpvermogen nodig. De Black Cat Perfect Long Ranger zorgt ervoor dat je moeiteloos de diepe wateren bereikt. Je kan hier perfect mee bodemvissen op meerval. De hengel is vriendelijk geprijsd en van een top kwaliteit. Ideaal voor het vissen op meerval vanaf de waterkant.

Bekijk de Black Cat Perfect Long Ranger bij onderstaande webshop(s):

Meerval hengel met molen: Taffi-Tackle meervalhengel

Deze 3.05 meter lange hengel is ideaal voor het vissen in diepe meren en stromende rivieren. De hengel heeft voldoende kracht om de sterke meerval naar behoren te dresseren. De Taffi-Tackle meervalhengel heeft een werpgewicht van 300 a 400 gram. De stok heeft dus voldoende kracht om de grote jongens moeiteloos binnen te halen.

Bekijk de Taffi-Tackle meervalhengel bij onderstaande webshop(s):

Meerval vissen in Nederland

Het was vroeger heel bijzonder als je een grote meerval uit de Nederlandse wateren trok. Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker. Het viswater wordt steeds warmer en het water wordt beter. Dit maakt de Nederlandse wateren een fijne plek voor meervallen. Een meerval is een echte roofvis. Hij is gek op wormen, slakken, kikkers, jonge eentjes, krabbetjes en zelfs muizen. In Nederland kan je op meerval vissen aan de Rijn, de Waal en Maas. Er zijn ook een paar grote plassen waar je meerval kan vangen. Mits je de juiste meerval hengel hebt, natuurlijk. Want een goede, krachtige en stevige hengel is een must als je op meervallen gaat vissen.

Het belang van een goede meerval hengel

De meerval is een grote, sterke vis. Dit maakt het direct een geweldige sportvis. Het dresseren gaat met enorm veel kracht en geweld. Hier heb je een stevige hengel voor nodig. Je kan een zware karperhengel gebruiken, maar het belangrijkste is dat je hengel een testcurve van 3 pond of meer heeft. Heb je liever een echte meerval hengel? Dan zal je er zelf achter komen dat meerval hengels een stuk korter en stugger zijn. Daarnaast is een grote, stevige molen heel belangrijk als je op meervallen gaat vissen. Laat het gevecht beginnen!

TIP: de beste karperhengel

De Fish-XPRO Carp Pro is een uitgebreide karperhengelset voor een betaalbare prijs.

Soort aas voor het vissen op meerval?

Je kan op twee manieren op meerval vissen: met kunstaas en natuurlijk aas. Ga je vissen met kunstaas dan doe je dit het beste vanuit een boot. De meerval is een bodemvis en het is belangrijk dat je dus dicht op de bodem vist. Je kan hier grote stads voor gebruiken. Meervallen vissen het liefst in dieper water. Vis je liever niet met shads? Dan kan je ook nog dieplopende of zinkende pluggen gebruiken. Ga je voor natuurlijk aas? Dan is een dode aasvis aan je meervalhengel alles wat je nodig hebt. Kies voor een grote, dode voorn of kleine brasem om de meerval te prikkelen. Daarnaast kan je kiezen voor wormen, kipfilet of kippenlevertjes.

TIP: de beste kunstaas voor meerval

Dit handige kunstaas setje is speciaal voor grote roofvissen. Denk aan snoek, baars en meerval. Het aas lijkt op proovis waardoor de meerval wordt geprikkeld om aan te bijten.

Waar kan ik goede meervalhengels kopen?

Een goede meervalhengel kan ver werpen en is sterk genoeg om deze grote jongens te dresseren en binnen te halen. Het vangen van een meerval is een heel andere ervaring en om deze reden is het dan ook zeker de moeite waard om een keer uit te proberen. Een goede meerval hengel koop je bij de meeste hengelsportwinkels. Je kan er ook voor kiezen om een meerval hengel set te kopen via Marktplaats. Dit is vooral ideaal als je niet teveel wil uitgeven voor een nieuwe meervalhengel om mee uit te proberen wat werkt.

Veelgestelde vragen over meervalhengels