Beste warmtepak om warm te blijven tijdens het vissen

Een warmtepak gebruik je om warm en droog te blijven tijdens het vissen. Dit is, zeker gezien het Nederlandse klimaat, geen overbodige luxe. Maar wat is het beste warmtepak om lekker warm te blijven? Tenslotte wil je het liefst het hele jaar door blijven vissen en met zo een heerlijk waterdicht vispak is dat ook zeker mogelijk.
beste warmtepak vissen

Warmtepakken heb je van verschillende topmerken en in alle maten. Zo kan iedereen genieten van een goed, warm en waterdicht pak om ook tijdens de koudere seizoenen prettig te kunnen vissen. Er zijn zelfs warmtepakken die je verwarmen tot temperaturen ver onder de nul. Ideaal voor de echte koukleumen in ons midden.

De drie beste warmtepakken

Het aanbod aan warmtepakken is eindeloos. Dit is natuurlik ideaal, omdat er voor iedere visser wel een passend pak te vinden is. Toch kan dit ruime aanbod best een beetje overweldigend werken. Er zit zoveel verschil in prijs, kwaliteit en merken dat het lastig lijkt om de juiste keuze te maken. Om deze reden hebben we een paar van de beste warmtepakken voor je op een rijtje gezet.

Fox Carp Winter Suit | Maat S

De Fox Carp Wintersuit heeft een thermische voering. Dit houdt je heerlijk warm tijdens de koude dagen. De jas en broek zijn 3000gsm en 24 uur ademend. Zo krijg je het ook weer niet te heet tijdens het vissen.

Bestel het Fox warmtepak voordelig bij de volgende webshop(s):


Prologic Max5 Comfort Thermo Suit - 2pcs - Maat L

Laatste Amazon prijs update was op: februari 8, 2023 7:33 pm

Dit stoere, doch aangename warmtepak is van Prologic. Met dit pak ben je het hele door, optimaal beschermd tegen de zwaarste weerstomstandigheden. De Prologic Max5 Comfort Thermo Suit is 100 procent water en wind afstotend. Het pak is geschikt voor zowel karper- als zeevissen.

Bestel het Prologic warmtepak voordelig bij de volgende webshop(s):

bol.com Bol.com €153,10 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €159,26
4 new from €149,95
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: februari 8, 2023 7:33 pm

Imax CoastFloat Floatation Suit - Warmtepak - Maat XXL - Wit

De Imax CoastFloat Floatation Suit is een warmtepak voor wanneer je actief gaat zeevissen. Het pak is superlicht, maar heerlijk warm en sterk. Met dit pak ben je iedere weersomstandigheid moeiteloos de baas.

Bestel het Imax warmtepak voordelig bij de volgende webshop(s):


Een warmtepak om mee te vissen

Warmtepakken voor het vissen bestaan uit twee delen. Een losse, dikke jas en broek. In dit tweedelig thermo vispak houd je de lichaamstemperatuur hoog en vast. Er zijn ook pakken waar je de voering uit kan ritsen. Dit is perfect voor op de dagen dat de temperatuur wat aan het schommelen is.

Warmtepak karpervissen

Karpervissen is een visserijsoort die je het hele jaar door kan beoefenen, maar niet iedere visser is bereid om in de kou aan het water te gaan staan. Met een warmte pak heb je geen last van kou en nattigheid. Het is de perfecte oplossing voor wanneer je in de winter ook nog dikke karpers aan de haak wil slaan. Zoek je naar het beste warmtepak voor karper visserij? Dan is een standaard warmtepak meestal voldoende. Karpers vang je meestal aan Nederlandse binnenwateren. De temperatuur ligt hier vanzelfsprekend iets hoger dan aan de kust.

Warmtepakken voor zee vissen

Zeevissen is ook een visserijsoort die je het hele jaar door kan beoefenen. Wil je ‘s winters aan de zee vissen? Dan is een iets dikker warmtepak weer aan te raden. Aan de kust is het veelal kouder en hier staat ook veel meer wind. Het kan dus zomaar een paar graden kouder aanvoelen dan in het binnenland. Met een pak heb je geen last van wind, regen en kou. Zo kan je het hele jaar door genieten van het strand, de zeelucht en natuurlijk: alle gave vissen die je uit de Noordzee kan hengelen.

Verschil warmte vispak en waadpak

Er zijn mensen die denken dat een waad- en warmtepak nagenoeg hetzelfde item zijn. Dit is echter niet het geval. Hoewel bepaalde soorten waadpakken je ook lekker warm kunnen houden, is een warmtepak weer niet geschikt om tot aan je knieën in het water te gaan staan. Sterker nog: in het ergste geval kan dit je vispak onherstelbaar beschadigen. Een vispak voor in de winter mag daarnaast nooit in de wasmachine. Je loopt dan het risico dat het pak zijn water- en winddichte eigenschappen verliest omdat de naden door het wassen beschadigd kunnen raken.

Waar op letten als je een warmtepak gaat kopen?

Als je op zoek bent naar viskleding en dan met name een warmtepak dan is het om te beginnen belangrijk je dat je de goede maat hebt. Helaas kan de maatvoering per merk nogal verschillen. Daarnaast zijn er heel veel merken die warmtepakken verkopen. Zo is er een Guru warmtepak, Nash warmtepak, warmtepak van Fox, Spro warmtepak of Savage Gear warmtepak. Dit is echter een kleine greep uit alle warmtepakken die je voor vissen kan kopen.

Voering van je vispak

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de voering. Als je op zoek bent naar een vispak voor de winter, dan moet het pak natuurlijk wel aangenaam dik zijn. Toch is te dik ook weer niet goed. De Nederlandse winters zijn lang niet zo koud. De gemiddelde temperatuur komt eigenlijk maar zelden onder nul. Water- en winddichtheid is daarentegen wel belangrijk, aangezien het in Nederland veel vaker nat en winderig is. Ook in ‘s winters.

Prijs

Geloof het of niet, maar de prijs is ook heel belangrijk als je op zoek bent naar een vispak voor in de winter. We gaan er niet vanuit dat iedereen hetzelfde budget heeft en dit is ook op het gebied van warmtepakken helemaal niet nodig. Een duurdere warmtepak is meestal van een water betere kwaliteit, toch kan je ook prima een warmtepak bij de Decathlon kopen. Het kan ook lonen om te kijken naar warmtepakken in de aanbieding. Door een warmtepak in de aanbieding te kopen heb je meestal een pak van superkwaliteit, maar voor een vriendelijke prijs.

Veelgestelde vragen over warmtepakken