De beste visparaplu voor als het bar en boos visweer is

Als je regelmatig aan de Nederlandse wateren vist weet je als geen ander hoe verraderlijk het weer kan zijn. Zo schijnt het zonnetje en zo regent het pijpenstelen. Een goede paraplu is om deze reden geen overbodige luxe voor langs de waterkant. Visparaplu's komen verschillende soorten en maten. Het is de bedoeling dat je optimale bescherming krijgt van je paraplu en om deze reden hebben we drie van de beste visparaplu' s voor je op een rijtje gezet.
beste visparaplu

Vissen is op zich al een natte bedoeling. Helaas is het Nederlandse klimaat niet gemaakt voor de typische ‘mooi weer vissers’. Je moet tegen een spatje regen kunnen. Onder een paraplu zit je gegarandeerd droog. Zeker als je kijkt naar de grotere, uitgebreide exemplaren.

Waar moet je op letten als je een visparaplu gaat kopen?

Als je op zoek bent naar een fijne paraplu dan let je in de eerste instantie op de maat. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat zowel jij, als je visspullen goed droog blijven. Een goede diameter voor een visparaplu is 300 centimeter. Dit is ruim voldoende om er lekker droog bij te blijven zitten. Naast het formaat van je paraplu zijn er ook bepaalde ‘extraatjes’ waar je voor kan kiezen. Een visparaplu met zijscherm biedt niet alleen bescherming tegen regen, maar ook tegen de wind en regen die hierdoor onverhoopt toch onder de paraplu terecht kan komen. Voor langere vistripjes heb je ook een visparaplu met aanritstent. Zo ben je helemaal verzekerd van optimale droogte, zelfs al is de bui nog zo zwaar.

Gewicht van visparaplu

Als je lekker een paar uur wil gaan vissen dan heb je vanzelfsprekend veel visspullen bij je. Het is om deze reden wel prettig dat je paraplu makkelijk te dragen is en niet te zwaar is. Zo kan je deze gemakkelijk van je auto, naar de visstek verplaatsen.

Kantelbaar en verstelbaar

Nog twee opties die heel fijn zijn als het aankomt op de beste visparaplu. Is de paraplu in de hoogte verstelbaar en kan je deze kantelen? Door een kantelbare paraplu aan te schaffen kan je deze in de richting van eventuele zon, wind of regen plaatsen. Een in de hoogte verstelbare paraplu is fijn als je deze onverhoopt diep in de grond moet plaatsen. Dit zie je vooral als de grond drassig is. Kies voor optimale bescherming voor een paraplu met zijflappen of windscherm. Zo ben je optimaal beschermd tegen alle weerelementen.

Gebruik geen parasol

Je ziet heel vaak dat vissers een parasol gebruiken als visparaplu. Dit is niet zo heel gek bedacht, omdat de diameter van een parasol nu eenmaal groter is dan van een normale paraplu. Toch is het niet slim om en/of zonnescherm te gebruiken, omdat deze onvoldoende bescherming bieden tegen regenval. Daarnaast heeft een parasol maar een windvlaag nodig om in het water geblazen te worden. Investeer dus liever in een goede visparaplu. Hier ga je heel veel plezier van hebben. Zeker tijdens het vissen in Nederland.

Waar visparaplu te koop?

Visparaplu’s zijn gelukkig niet moeilijk te vinden. Sowieso hebben de meeste, gerenommeerde hengelsportzaken altijd wel een ruim aanbod visparaplu’s in hun assortiment. Meestal betaal je hier tussen de 20 en 150 euro voor. Je kan ook een visparaplu bij de Decathlon kopen. Wil je nu graag een grote visparaplu, maar laat je budget het minder goed toe? Houd in de gaten of je een visparaplu bij de Action kan halen. Ze hebben ze niet altijd in het assortiment, maar als ze er zijn dan zijn ze gunstig geprijsd en van prima kwaliteit. Een andere, prijs vriendelijke optie is een visparaplu in de aanbieding of een visparaplu van marktplaats. Houd dus altijd diverse sites in de gaten voor de beste aanbieding op je paraplu. Een goede paraplu hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn.

3x de beste visparaplu’s

Om je zoektocht naar de ideale paraplu iets makkelijk te maken hebben we enkele exemplaren voor je op een rijtje gezet. Onze koopwijzer omvat visparaplu’s met meerdere opties en zijn allemaal in verschillende maten. Zo kan je een weloverwogen keuze maken en zit je er altijd droog en windvrij bij aan de waterkant.


Albatros Riblock Paraplu - Visparaplu - 250 cm - Groen

Deze Riblock visparaplu van Albatros is bestand tegen alle weersomstandigheden. Deze paraplu is van dusdanig goede kwaliteit dat je deze zelfs kan inzetten tijdens het kamperen. De Albatros Riblock is van zware kwaliteit, 250 cm groot en 100% waterdicht. Je kan de paraplu in de hoogte verstellen en zijwaarts kantelen. Het maakt niet uit hoeveel water er valt, want met deze paraplu zit je er altijd heerlijk droog bij.

Bestel de Albatros visparaplu voordelig bij de volgende webshop(s):


Capture Outdoor, Luxe Visparaplu + Aanritstent, 2m50, Aluminium, shelter, knikbaar, Sterk en Superior Oxford kwaliteit, …

Deze 2.50m grote visparaplu van Capture Outdoor is voorzien van een handige, afritsbare tent die je kan gebruiken voor optimale bescherming tegen wind en regen. De paraplu is in hoogte verstelbaar en honderd procent waterdicht. De handige transporttas is ideaal voor het vervoeren van de paraplu naar de waterkant en met een maximaal gewicht van 3,44kg hoef je jezelf ook geen breuk te sjouwen om alles op de plek te krijgen.

Bestel de Capture Outdoor visparaplu met aanritstent voordelig bij de volgende webshop(s):


Matrix Space Brolley 50 125cm

De Matrix Space Brolly is een verstelbare, grote visparaplu. Het geheel is lichtgewicht en dus makkelijk te transporteren. De knik mogelijkheid in de stel zorgt voor optimale bescherming tegen de weerelementen. Dankzij de speciale brollies heb je veel meer hoofdruimte dan normaal het geval is.

Bestel de Matrix visparaplu voordelig bij de volgende webshop(s):

Veelgestelde vragen over visparaplu’s