Beste kunstaas snoek

Beste kunstaas snoek kopen? 11x kunstaas voor snoeken!

Snoeken met kunstaas is een populaire, actieve manier van vissen. Je kan dit doen vanaf de kant of vanuit een boot en het idee is dat je zelf actief achter je snoek aangaat. Snoeken zijn echte jagers. Ze houden zich schuil tussen planten en overige obstakels om zo hun prooi te verrassen. Dat wil zeggen dat wanneer je kunstaas gebruikt voor het snoeken, je alleen maar langs de snoek hoeft te glijden om te zorgen dat deze aanbijt. Wat is het beste kunstaas voor snoek? Wat kan deze roofvis niet weerstaan als het aankomt op het beste snoek aas?

Je kan snoek vangen met bijna alle soorten kunstaas. Het kan echter wel zo zijn dat de ene snoek een voorkeur heeft voor het ene type nep aas dan de ander. Je doet er dus goed aan om zo nu en dan af te wisselen. Zeker als je met het ene soort kunstaas maar geen beet krijgt. Je vangt een snoek met bijvoorbeeld pluggen, spinners, jerkbaits en shads. Wat op een dag gaat werken kan alleen nogal verschillen. In dit blog geven we je de top 11 beste kunstaas voor snoek en de uitleg hoe je dit het beste kan gebruiken. 

11x kunstaas voor snoek 

Zoals we al omschreven kan je snoek prima met kunstaas vangen. Toch hangt het van meerdere dingen af welke soort je het beste kan gebruiken. Je keuze heeft bijvoorbeeld te maken met het soort water waar je in gaat vissen. Spinners zijn bijvoorbeeld prima aas voor water dat wat ondieper is. Denk hierbij aan kleine vaarten, kanalen, sloten en vijvers. Ga je vissen op dieper water? Dan zijn shads weer ideaal om een snoek mee te vangen. Jerkbaits worden daarentegen ook steeds populairder om te gebruiken tijdens het vissen op snoek. Dit kunstaas kan je bijvoorbeeld ook gebruiken als je gaat snoeken vanaf een boot. Dit noem je trollen. Nieuwsgierig naar welk kunstaas je waar en wanneer het beste kan gebruiken als je gaat snoeken? Lees dan snel verder! 

Pluggen 

Als je het woord ‘pluggen’ hoort dan denk je waarschijnlijk aan een soort van kurk die je tijdens het vissen door het water trekt. Gelukkig is niets minder waar, aangezien een dergelijk stukje ‘aas’ waarschijnlijk maar weinig aantrekkelijk is als je snoek wil vangen. Nee, een plug is een soort van nep visje. Deze gooi je uit en tijdens het binnenhalen van het aas zorgt het schoepje op de neus dat het kunstaas gaat bewegen. Deze bewegingen zorgen ervoor dat een snoek denkt dat de pluggen een lekker prooivisje zijn. Pluggen komen in verschillende soorten en maten. Ga je vissen op snoek? Zoek dan maar pluggen van 10 à 15 centimeter lang. Dit is aantrekkelijker voor de grote snoeken. Qua kleur kan je het beste verschillende soorten pluggen aanschaffen en zo nu en dan een beetje switchen. Er zijn oranje pluggen, neon gekleurde pluggen en zelfs pluggen met streepjes en andere versieringen. Het opvallende uiterlijk van dit soort kunstaas zorgt ervoor dat een snoek, snoekbaars of baars wordt uitgelokt tot aanbeet. 

Beste snoek pluggen

Er zijn een tal van soorten pluggen die het beste zijn voor snoek. We hadden het net al over het formaat van je kunstaas voor de snoek. Dit is bij voorkeur tussen de 10 à 15 centimeter lang. Als je stopt met de lijn binnenhalen, dan valt deze plug helemaal stil. Vervolgens stijgt het kunstaas onwijs langzaam naar de wateroppervlakte. Fat Iris gedraagt zich in alles als een prooivisje in nood en laat een snoek dit nu een heerlijk maaltje vinden! 


Spinners 

Geen zin in moeilijk gedoe, maar in een goede vangst? Dan mogen spinners niet aan je viskoffer ontbreken. Een spinner herken je aan het metalen stangetje met hier een ovaal, metalen blad dat er omheen draait. Een spinner is meestal zilver of goudkleurig en is voorzien van een dreg (haak met drie tanden) Er zijn ook spinners met een gekleurd stukje ‘stof’ om extra op te vallen. Wil je met spinners gaan vissen op snoek dan kan je deze het beste gebruiken in wat ondieper water, zoals een slootje of stadsmeer. Wil je spinners gebruiken in stromend water? Kies dan voor zwaardere spinners. Deze zijn geschikt voor het gebruik op grotere rivieren. 

De beste spinners voor snoek

Spinners komen ook weer in verschillende vormen en maten. Vooral op het gebied van kleur is er onwijs veel keus. Het beste wat je kan doen is zo nu en dan afwisselen om te kijken met welke spinner je het meeste succes hebt. Wil je nog meer opvallen? Dan zitten er ook spinners met pluimpjes bij. Zo kan je goed bekijken welke spinner het beste werkt voor de snoek die nog een klein beetje overgehaald moet worden. 


Jerkbait kunstaas snoek

Pluggen en jerkbaits lijken ergens wel op elkaar. Vooral qua uiterlijk! Toch is er een aanzienlijk verschil: jerkbaits hebben namelijk geen schoep die voor de welbekende beweging zorgt. Dit zal je zelf moeten doen door met de hengel kleine rukjes aan de hengel te geven. Hierdoor komt je kunstaas in beweging en wordt een snoek al snel in de verleiding gebracht. Er zijn twee soorten jerkbaits te krijgen. Gliders, die tijdens de actie van links naar rechts bewegen en duikende exemplaren. Deze maken een duik als je een rukje aan de hengel heeft. Bij gliders vis je in de breedte door het water en met duikende jerkbaits kan je weer op verschillende waterlagen vissen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld gaat trollen of slepend op snoek gaat vissen. 

Beste jerkbait kunstaas voor snoek 

Hieronder vind je enkele jerkbait kunstaas voor snoek naar type actie (drijvend, zinkend of zwevend).


Softbaits 

De naam zegt het ergens al een beetje: dit is een zacht, bijna een soort van jelly achtige vorm van kunstaas. Meestal zien softbaits eruit als kleine visjes, maar je kan ze ook in de vorm van wormen of kikkers krijgen. Softbaits krijgen hun doordat ze zo lekker zacht zijn en ze tijdens het binnenhalen als het ware door het water ‘flubberen’. Deze trillingen maken het voor de swimbaits voor snoek, snoekbaars of baars aantrekkelijk om te bijten. Toch is het niet zo dat je een pasklare softbait hebt waar je snoek mee vangt. Dit aas komt meerdere soorten en maten. Voor het big game vissen gebruik je bijvoorbeeld weer groot kunstaas, voor een grote snoek. We hebben de belangrijkste en meest gebruikte softbaits voor het snoek vissen op een rij gezet: 

Shads

Shads worden met name gebruikt voor het vissen op snoek en snoekbaars. Deze lijken op een soort van kleine visjes. Hoe groter je de snoek wil hebben, hoe groter de shad. Een jonge snoek zal daarentegen weer eerder bijten als de shad iets kleiner is. Het is dus vooral afhankelijk van of je een grote of kleine jongen aan de haak wil slaan wat de beste shad is op dat moment. 

Beste shads voor snoek

De Savage Gear Craft Cannibal zijn 11 centimeter lange, onwijs realistische shads om mee te snoeken. Daarnaast zijn ze ook nog eens voorzien van een brede staartactie wat ervoor zorgt dat het kunstaas visje mooi heen en weer beweegt. Het merkt heeft twee verschillende soorten verpakkingen als het aankomt op de Craft Cannibal visjes. Een voor in donkerder en een voor in lichter water. Zo kan je jouw keuze aanpassen op het water waar je op vist en weet je zeker dat je geen snoek onberoerd zal laten. 


Twisters 

Twisters lijken meer op een soort van lange wormen. Als je jouw hengel binnenhaalt komt het aas in een soort van draaiende, trillende beweging. Hoewel je met een twister ook wel een snoek kan vangen, zijn voor snoekbaarzen en baarzen gek op deze specifieke softbait. Toch kan het, op een wat mindere dag, geen kwaad om een keer een twister te pakken. Misschien tref je net een snoek die net onwijze trek heeft in wormen? 

Beste twisters kunstaas 

Een beetje fanatiek visser heeft graag een beetje keuze als het aankomt op kunstaas en met de Albatros Twisterset heb je letterlijk alles in huis om te gaan vissen op (snoek)baars. De set omvat zes twisters van 4 centimeter, 6 shads van 5 centimeter, 3 twisters van 5 centimeter en 6 wormen van 8 centimeter. De twisters komen daarnaast ook nog eens in verschillende kleuren, zodat je voldoende kan afwisselen. Wil je extra opvallen? Dan zitten er ook nog eens 4 jigkoppen en een spinnerblad in de verpakking. Kortom de Albatros Twisterset is een complete snoek aas set en dat voor vriendelijke prijs. Dat is ook nog eens mooi meegenomen! 


Streamers 

Streamers kan je prima gebruiken bij het (vlieg)vissen op snoek. Dit type kunstaas lijkt niet per se op een visje, maar is ‘bekleed’ met een soort van veertjes. De haartjes op het aas bewegen heen en weer als je het aas binnenhaalt en af toe even laat rusten. Dit veroorzaakt trillingen in het water waardoor de snoek denkt dat de streamer een lekker hapje is. Een streamer moet groot genoeg zijn om op te vallen en wel goed kunnen bewegen onder water. Ontbreekt het aan deze eigenschappen? Dan zal er weinig reactie komen van een snoek(baars). Iets om op te letten als je op zoek gaat naar het beste soort streamer voor grote snoeken.  

Vliegen 

Vliegen zijn nepvliegjes die je kan gebruiken in combinatie met een drijvende of zinkende lijn. Je werpt het aas uit en haalt dit vervolgens met korte rukjes naar binnen. De bewegingen van de kunstvlieg zijn aantrekkelijk voor roofvissen, omdat ze deze aan zien als prooi. Je kan op meerdere manieren vliegvissen en ook dit aas valt onder te verdelen in verschillende soorten: 

Natte vliegen

Natte vliegen gebruik je het beste in combinatie met een langzaam zakkende lijn. De natte vliegen zullen zelf ook langzaam naar beneden zakken en blijven net een beetje onder het wateroppervlakte drijven. 

Droge vliegen 

Droge vliegen drijven weer op het water en gebruik je dus het beste met een drijvende lijn om te zorgen dat de vis op het water blijft liggen. Door kleine en langzame rukjes aan de lijn te geven beweegt het kunstaas zich over het water. 

Welk kunstaas snoek tijdens welk jaargetijde? 

Je kan eigenlijk het hele jaar door op snoek vissen. Hoewel we in Nederland te maken hebben met een gesloten snoekseizoen, wordt snoeken in het najaar steeds populairder. Dit heeft mede te maken met dat we steeds meer te weten komen over deze bijzondere roofvis. Dus ook waar deze graag vertoeft als het weer (en dus ook het water) kouder wordt. 

Beste kunstaas snoek zomer

Als het water lekker warm is dan is de snoek lekker actief. Hij zal dan ook goed bezig zijn met jagen en kan dagenlang roerloos ‘wachten’ tot er een lekker hapje voorbij zwemt. Als dit gebeurt dan bijt de snoek snel en hard aan. Bijna iedere soort kunstaas is dan ook geschikt voor in de zomer. Zorg dat je weet waar je naar de snoek moet zoeken. Meestal houdt de vis zich namelijk schuil tussen planten, boomstammen en andere obstakels zodat deze zijn prooien ongemerkt kan overvallen. 

Beste kunstaas snoek in de winter 

In de winter verandert het gedrag van de snoek. De vis spaart zijn energie en zal zich dan ook vooral tegoed doen aan (zeer) makkelijke prooien. Kies je voor kunstaas dan is een langzaam zinkende of stil hangende kunst aas soort perfect om de snoek uit zijn schuilplaats te lokken. Toch kan het zijn dat de roofvis net wat meer stimulans nodig heeft. Doodaas is in de winter dan ook een betere optie. 

Beste doodaas voor de snoek 

Doodaas is perfect voor wanneer je snoeken wil vangen! Zeker in de winter als de voedselvoorraad schaars is en de snoek zijn energie wil sparen tot het weer warmer wordt. Als doodaas kan je een voorn, haring of makreel gebruiken. Dit zijn vissen die van nature sterker ruiken. De snoek wordt dankzij het geurspoor uit zijn schuilplaats gelokt om te genieten van een heerlijk, simpel maaltje. Op dit moment sla je jouw slag en haal je ook in het najaar gemakkelijk de grootste snoeken binnen.  

Veelgestelde vragen over kunstaas voor snoek