beste allround werphengel

Allround werphengel kopen? Dit zijn de beste allround werphengels van 2024!

Laten we direct met de deur in huis vallen. Een allround werphengel is niet helemaal ‘allround’. Het is simpelweg onmogelijk om met een hengel, op iedere mogelijke locatie te vissen en alle bekende vistechnieken te gebruiken. Daarnaast is het soort vis waar je naar zoekt ook weer invloed op de hengel die je het beste bij je gaat passen. Toch is het niet gek dat je als beginnende visser absoluut geen idee waar je het liefste op vist, maar het is simpelweg te duur om voor iedere techniek, vis en stek een aparte hengel aan te schaffen. Tenslotte loop je altijd het risico dat je gekozen visserijsport helemaal niet zo leuk vindt als je dacht.

Als beginnende visser kan het aanschaffen van de benodigde visgerei een flinke investering zijn. Naast een hengel zijn er namelijk een tal van overige zaken die je als (sport)visser nodig hebt om te beginnen. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat je nog aan het bekijken bent waar je op wil gaan vissen en welke techniek het beste bij je past. Een allround werphengel is een goede, voordeliger optie om je vis voorkeuren te bepalen. Wat zijn de beste allround werphengels die je kan gebruiken als je begint met vissen?

Dit zijn de 5 beste allround werphengels van 2024


Hoe de beste allround werphengel kopen?

Een echte allround werphengel vinden is dus lastig. Toch bestaat er wel zoiets als de beste allround werphengel voor jou. Dit heeft dus ook te maken met waar je interesses liggen qua vissoort en vistechniek. Hier kom je alleen achter door overal een beetje van te ‘proeven’. Er zijn bijvoorbeeld visvijvers waar je een speciale hengel kan huren. Meestal zijn dit de stekken waar specifieke soorten vis zijn uitgezet waar men op kan vissen. Heb je geen dergelijke visstek in de nabije omgeving? Dan is het wellicht een idee om een hengel van iemand te lenen. Deze persoon kan je ook laten zien hoe je verschillende technieken kan toepassen. Zo kan rustig bekijken wat voor een soort vis en techniek het beste bij je past. 

Soorten hengels

Een allround werphengel die geschikt is voor iedere tak van vissport is dus niet te krijgen. Je kan de allround werphengels wel onderverdelen in meerdere populaire soorten breed toepasbare werphengels. Voor je een werphengel gaat kopen is het dus slim om te kijken wat voor een hengel het beste aansluit op je persoonlijke voorkeuren. Tenslotte wil je zo snel mogelijk je eerste vis aan de haak slaan en hier heb je toch echt het juiste visgerei voor nodig. Hieronder vind je verschillende soorten allround werphengels om je op weg te helpen.

Een spinhengel

Met een spinhengel kan je vissen op zowel zoet- als zoutwater roofvis. Hier gebruik je kunstaas voor. Zoek je een allround werphengel om baars, forel of snoek te vangen? Dan moet je goed opletten of de werphengel over het juiste maximale werpgewicht beschikt. Zo vis je op baars en forel met een werpgewicht van 20 gram. Wil je een snoek hengel kopen? Dan volstaat een hengel met een werpgewicht tussen de 20 en 65 gram. Met een maximaal werpgewicht van 25 gram zit je als beginnende visser goed voor alle drie de soorten roofvis. Dit is dan de beste allround werphengel om te gebruiken.

Abu Garcia Spike X Finesse Jigging Spinning

De Abu Garcia Spike X Finesse Jigging Spinning is een lichte hengel die speciaal is ontworpen voor het vissen op baars, snoekbaars en andere roofvissen. De hengel is te bestellen in een lengte van 2,44 tot 2,59 meter en een werpgewicht van 5 tot 30 gram, waardoor deze geschikt is voor het vissen met lichte kunstaasjes.

De hengel is gemaakt van hoogwaardig carbon en is voorzien van een gevoelige top die je in staat stelt om subtiel te vissen en de aanbeten van de vis goed te voelen. De hengel heeft een snelle actie en is voorzien van kwalitatieve componenten, zoals geleideogen van roestvrij staal en een handgreep van EVA-schuim voor een comfortabele grip.

De Abu Garcia Spike X Finesse Jigging Spinning is een hoogwaardige hengel die geschikt is voor de ervaren visser die op zoek is naar een gevoelige hengel voor het vissen met lichte kunstaasjes. De hengel biedt een uitstekende balans tussen gevoeligheid en kracht, waardoor je effectief kunt reageren op de aanbeet van de vis en deze kunt binnenhalen.

Bekijk de Abu Garcia Spike X Finesse Jigging Spinning in onderstaande uitvoeringen:


Baitcast hengel

Deze specifieke hengel gebruik je vooral als je wil vissen met kunstaas. Een baitcasthengel heeft een speciale greep waarmee je met de ogen van de hengel naar boven vist. Zo kan de hengel niet draaien of kantelen. Je kan deze hengel heel gemakkelijk in een hand houden en is dus ideale allround werphengel voor de persoon die een voorkeur heeft visserij met kunstaas.

Abu Garcia Beast X Pike Casting

De Abu Garcia Beast X Pike Casting is een krachtige hengel die speciaal is ontworpen voor het vissen op snoek. De hengel heeft een lengte van 2,74 meter en een werpgewicht van 60 tot 140 gram, waardoor deze geschikt is voor het vissen met groot kunstaas.

De hengel is gemaakt van hoogwaardig carbon en is voorzien van een snelle actie, waardoor deze veel power biedt tijdens het binnenhalen van grote vissen. De hengel is voorzien van kwalitatieve componenten, zoals geleideogen van roestvrij staal en een handgreep van EVA-schuim voor een comfortabele grip.

De Abu Garcia Beast X Pike Casting is een hoogwaardige hengel die geschikt is voor de ervaren visser die op zoek is naar een krachtige hengel voor het vissen op snoek. De hengel biedt veel kracht en precisie tijdens het vissen en is geschikt voor het vissen met groot kunstaas. Dankzij de kwalitatieve componenten en de uitstekende afwerking is deze hengel een betrouwbare keuze voor elke visser die op zoek is naar kwaliteit.

Bekijk de Abu Garcia Beast X Pike Casting in onderstaande uitvoeringen:


Matchhengels

Met een matchhengel kan je op zoek naar verschillende soorten vis. Dit doe je door een lichte dobber te gebruik en vooral je aas af te stemmen op het type vis dat je wil vangen. Roofvissen, zoals baars en snoekbaars zijn gek bijvoorbeeld gek op pieren. Voorns en brasems zijn daarentegen weer gek op brood en mais is een lekker hapje voor karpers. De matchhengel kan je voor langs de kant en op grotere afstanden gebruiken. Dit maakt het een ideale allround werphengel voor de beginnende (sport)visser.

Spro Spartan Tele Fish

Beste match hengel
Spro Spartan Tele Fish - 4.00 m
€10,95
Fishinn.nl

De Spro Spartan Tele Fish is een telescoophengel die geschikt is voor verschillende soorten visserij. De hengel heeft een lengte van 3,60 meter en een werpgewicht van 20 tot 60 gram. Hierdoor is de hengel geschikt voor het vissen op verschillende soorten vis, waaronder baars, karper en snoek.

De hengel is gemaakt van hoogwaardig carbon en is voorzien van een sterke en gevoelige top die je in staat stelt om subtiel te vissen en de aanbeten van de vis goed te voelen. De hengel heeft een snelle actie en is voorzien van kwalitatieve componenten, zoals geleideogen van roestvrij staal en een handgreep van EVA-schuim voor een comfortabele grip.

De Spro Spartan Tele Fish is een hoogwaardige telescoophengel die geschikt is voor de beginnende en ervaren visser. Dankzij de sterke en gevoelige top, de snelle actie en de kwalitatieve componenten is deze hengel een betrouwbare keuze voor het vissen op verschillende soorten vis. Bovendien is de telescopische constructie van de hengel handig voor op reis en gemakkelijk op te bergen.

Bekijk de Spro Spartan Tele Fish in onderstaande uitvoeringen:


Een allround kinder werphengel kopen

Wanneer je een werphengel voor een kind wil kopen dan is het belangrijk om te letten op het feit dat de hengel niet te zwaar, lang en moeilijk hanteerbaar is. Een spinhengel is een goede werphengel voor je kind om mee te beginnen. Bij voorkeur een van maximaal 2 à 3 meter lang. Is je kind echt nog een beginner? Dan is een vaste hengel wellicht een betere keuze. Zo kan je kind zich op een rustig water bekend maken met visserij en alles wat erbij komt kijken. Met een vaste hengel vang je vooral voorns en brasems. Met een werphengel voor kinderen kan je kind ook roofvissen vangen, zoals forel en snoekbaars.

WiseGoods -Kinder werphengel

De Wisegoods Mini Vishengel is een compacte en draagbare werphengel die geschikt is voor het vissen op kleine vissoorten zoals baars en forel. De hengel heeft een uitschuifbare lengte van 20,5 cm tot 93 cm en kan hierdoor gemakkelijk worden meegenomen in een tas of koffer. De hengel is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft een goudkleurige afwerking die zorgt voor een luxe uitstraling.

De Wisegoods Mini Vishengel wordt geleverd als complete set, inclusief een molentje met lijn, haakjes en een kunstaas. Hierdoor is de hengel direct klaar voor gebruik en kunnen beginners direct aan de slag. De hengel is gemakkelijk te gebruiken en kan worden uitgeschoven tot de gewenste lengte, waardoor de visser comfortabel kan vissen.

De Wisegoods Mini Vishengel is een leuke en praktische gadget voor de liefhebbers van vissen die graag onderweg willen zijn en hun visuitrusting graag compact houden. De hengel is geschikt voor het vissen op kleine vissoorten en is gemakkelijk in gebruik, ook voor beginners.

Bekijk de Wisegoods Mini Vishengel bij onderstaande webshop(s):


Telescoop werphengels

Een werphengel bestaat meestal uit twee à drie delen die je in elkaar kan schuiven om de hengel langer te maken. Een deel is ongeveer 1 meter lang. Dit maakt dat de werphengel een onhandige transportlengte heeft. Met een telescoophengel bestaat daarentegen uit vijf of zes delen. Zo is deze hengel gemakkelijker mee te nemen op bijvoorbeeld de fiets of in een volgeladen auto. Ideaal dus als je weinig ruimte hebt om de hengel te bewaren of vervoeren.

Spro Powercatcher Tele Spin

€31,99
op voorraad
Fishinn.nl

De Spro Powercatcher Tele Spin is een telescoophengel die geschikt is voor het vissen op verschillende soorten vis, zoals baars, snoek en forel. De hengel is verkrijgbaar in een lengte van 2,10 tot 3,00 meter en een werpgewicht van 10 tot 100 gram, wat hem geschikt maakt voor het vissen met licht kunstaas. De hengel is gemaakt van hoogwaardig carbon en is voorzien van een gevoelige top die de aanbeten van de vis goed detecteert en een snelle actie voor een goede werpprestatie.

De Spro Powercatcher Tele Spin is uitgerust met kwalitatieve componenten, zoals Fuji geleideogen en een handgreep van EVA-schuim die zorgt voor een comfortabele grip tijdens het vissen. De telescopische constructie van de hengel maakt hem gemakkelijk op te bergen en mee te nemen op reis.

De Spro Powercatcher Tele Spin is een uitstekende keuze voor de beginnende en ervaren visser die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige telescoophengel. Dankzij de gevoelige top, snelle actie en kwalitatieve componenten is deze hengel geschikt voor het vissen op verschillende soorten vis en is hij gemakkelijk te gebruiken en mee te nemen.

Bekijk de Spro Powercatcher Tele Spin bij onderstaande webshop(s):


Hoe een allround hengel kiezen

Heb je al een idee waar je op wil gaan vissen? Dan weet je waarschijnlijk ook of je met een dobber, lood of kunstaas aan de slag wil gaan. Dit zijn de drie vistechnieken die het meest van elkaar verschillen. Wanneer je vist met een dobber is deze de meest duidelijke indicatie dat je beet hebt. Vis je met lood? Dan heb je een beetmelder nodig. Tijdens het vissen met (kunst) aas voel je aan de hengel of een vis heeft aangebeten. De types hengels die je gebruikt voor deze drie vistechnieken zijn heel verschillend. Zo heb je voor het vissen met kunstaas een gevoelige hengel nodig om eventuele aanbeten goed te detecteren. Een dergelijke werphengel is kort en licht. Je kan hier dus niet mee op de bodem vissen. De hengel is simpelweg te kwetsbaar om een (grotere) vis over lange afstand te drillen.

Waar op letten bij het kopen van een allround hengel met molen?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een allround werphengel. Is het belangrijk om te bekijken wat de meest voorkomende struikelblokken zijn bij de aanschaf van een je eerste, nieuwe hengel. Kijk om te beginnen naar het materiaal van je hengel. De meeste hengels zijn gemaakt van carbon. Carbon is sterk, maar ook licht in gewicht en vriendelijk geprijsd. Kevlar is nog sterker, maar aanzienlijk duurder en dus niet waar je naar kijkt als je op zoek bent naar een hengel om mee op ontdekkingsreis te gaan. Glasvezel hengels zijn deels gemaakt van carbon waar glasvezel in is verwerkt. Deze hengels zijn ook iets steviger dan de normale carbon hengels en beter geschikt voor wanneer je wil gaan vissen op de grote, snelle en bovenal: sterkere vissoorten.

De ogen

Met een grotere diameter van de ogen op je werphengel bereik je een grotere afstand. In het geval van kleinere ogen is de weerstand groter. Dit merk je duidelijk tijdens het uitwerpen. Je kan dan een minder grote afstand bereiken dan waarschijnlijk wenselijk is. Hoeveel ogen er op je werphengel zitten is daarentegen weer niet belangrijk. Zo heeft een telescoophengel vaak meer ogen, omdat de hengel uit meerdere delen bestaat. Wat wel belangrijk is de molenafstand. Deze moet zo zijn dat het voor jou comfortabel is om de werphengel en molen te hanteren. Je weet de ideale molenafstand door met een gestrekt arm de aftand van je oksel naar je hand te meten.

Lengte werphengel

De lengte van je werphengel is makkelijk te bepalen, namelijk: Hoe groter de afstand, hoe langer je hengel. Een hengel van 12 of 13 feet (3.60m of 3.90m) is perfect voor wanneer je dicht langs de oever naar vissen zoekt. Vis je liever in wat dieper water? Dan is een langere hengel aan te raden. Meestal kom je dan uit op een werphengel van 13 of 14 feet (3.90 of 4.10m). Let wel op: Een langere hengel moet wel stabiel genoeg blijven. Dit zie je vooral bij de hengels van 4m of langer. Het laatste wat je wil is een hengelbreuk omdat je hengel tijdens het drillen gebukt gaat onder zijn eigen lengte.

Wat is dan de allerbeste allround werphengel om te kopen?

Omdat een allround werphengel nooit helemaal ‘allround’ is, hangt je keuze heel erg af van je persoonlijke voorkeur voor vis, stek en overige omstandigheden. Ga dus goed na waar je interesses liggen en welke vissen je graag aan de haak wil slaan. Door gebruik te maken van een allround werphengel kan je gemakkelijk meerdere technieken uitproberen. Dit kan je helpen om uiteindelijk kleur te bekennen op het gebied van je favoriete vistechniek. Daarnaast heeft een allrounder je de gelegenheid om zo nu en dan van visserijsoort te wisselen en dat zonder dat je iedere keer veel geld moet neertellen voor ander visgerei.

Veelgestelde vragen over allround werphengels